Kunstbyen Sønder Alslev

Kunstbyen Sønder Alslev


10. december 2022

- kom i ægte julestemning med en kulturel oplevelse på Østfalster.
Der er åben hus hos Forfatter Gittemie Eriksen, Galleri Matthies og Galleri Syd.
Forfatter Gittemie Eriksen åbner for første gang dørene til sit hjem og har inviteret forfatter Freya Anduin og kunstner Anne Gyrite Schütt, der tilsammen har dannet Formidlingsfællesskabet, indenfor til en hyggelig dag.

Anne Gyrite Schütt maler portræt fra levende model, og du kan følge med fra start til slut. Mellem kl. 11.00 og kl.15.00 vil Anne Gyrite stå og male sin model. Måske vil hun sige et par ord om, hvordan hun starter op… så vær med fra starten, gå evt. en tur og se de andre gallerier i Sdr. Alslev og kom endelig tilbage og følg arbejdet - eller bliv og hæng ud, og se hvordan portrættet former sig penselstrøg for strøg! Der bliver dog et par pauser for både model og malers skyld!

Freya Anduin og Gittemie Eriksen læser op og inviterer til at være med til at skabe næste kriminovelle. Skriv et ord, du gerne vil se i en krimi. Alle ord bliver samlet og kommer til at indgå i en helt frisk kriminovelle - én der foregår i 'gamle dage' og én der foregår nu og her. Begge vil blive udgivet på Formidlingsfællesskabets nyhedsbrev, som du allerede nu kan tilmelde dig her.
Anne Gyrite Schütt er især kendt for dyremalerier og portrætter, som er helt i særklasse.
Freya er kendt for serien om Lendorph & la Cour, som foregå i 1910, og hvor de senest har været forbi Fuglsang. Bøgerne er lette at kende på Anne Gyrite Schütts smukke omslag.
Gittemie Eriksen er kendt for serien om retsmediciner Pia Holm - den seneste er 'Opdaget', der som de øvrige foregår på Lolland-Falster.

Hyg med, få et glas æblegløgg og et par æbleskiver, bliv inspireret og få styr på julegaverne. Bøger signeres naturligvis. Gittemie bor på landstedet Gribshave, Sdr. Alslev Strandvej 6, Sønder Alslev, 4800 Nykøbing F.
 

View full calendar