Hvad giver penge i kassen hos en selvudgiver?

Salg fordelt på art 2014Jeg har opgjort mit salg af bøger (e-bøger såvel som trykte bøger) i et tidligere blogindlæg – Kan selvudgivere sælge bøger?

Nu har jeg også fået opgjort selve fortjenesten, så du her kan se, hvor min indtjening kommer fra.

Som du kan se, tjener jeg – ikke overraskende – de fleste af mine penge ved at sælge bøger. Bogsalg dækker over det salg jeg har via Saxo Publish, gopubli.sh, BoD, publizon, e-reolen, amazon, ibook store osv., mens direkte bogsalg er de bøger jeg sælger, når jeg fx er ude og læse op eller sender til læsere, der beder mig signere et eksemplar. Honorar er fx novelle til Hjemmet og andre bestilte ydelser. Udland er det jeg sælger direkte igennem udlandske medier, som ikke afregnes via BoD eller Saxo Publish, men ankommer som en check i min postkasse.

Salg fordelt på udgivelser 2014

Her har jeg opgjort mit salg fordelt på indtjening pr. udgivelse. Og her kan jeg se, at jeg har tjent mest på krimi nr 2 med Pia Holm og Lars Andersen – Forblændet, mens min samlede novellesamling i bogform ikke kaster så meget af sig, som novellerne gør enkeltvist.

Jeg ved ikke om du kan bruge mine opgørelser til noget, men jeg synes det er meget sjovt at se på, hvor indtjeningen kommer fra.

Når jeg opgør mit salg for indeværende år skulle der gerne komme endnu et par titler på, nemlig Forsvundet, som udkommer til maj, men også lydbøger, som jeg arbejder hårdt på at få sat til salg gennem min egen webshop – fordi så mange af jer efterspørger det.

SaveSave