Blodsprøjt og dødstidspunkt

UniversityDe sidste 8 uger har jeg fulgt et kursus i retsmedicin, eller rettere Forensic science ved Nanyang University i Singapore. Det hele er naturligvis foregået som elæring over nettet. Omkring 5 timer om ugen med forelæsninger og derudover forskellige opgaver, både multiple choice og skriftlige opgaver, hvor der skulle indsamles beviser til en sag og konkluderes på dette.

Det har været hårdt ikke mindst fordi hovedparten af mine medstuderende har været fuldtidsstuderende på universitetet, der har været inde i måden at arbejde på, lige har taget kurser i kemi, farmakologi og meget andet. Fag der naturligvis var lidt rustne for mig, der bortset fra de krimier jeg har skrevet, ikke som sådan har beskæftiget mig med mit fag i mange år. Undervejs løb jeg mine tidligere krimier igennem for at sikre mig at  jeg ikke havde begået nogle fatale retsmedicinske brølere. Og det havde jeg heldigvis ikke. Pyh!

FS_GittemieJeg meldte mig til kurset for at følge op på min viden om retsmedicin. Tænkte at der sikkert var sket en masse på området, som Pia Holm jo naturligvis ville vide, og jeg derfor også burde sætte mig ind i. Da jeg ikke kan bruge et eksamensbevis til noget, behøvede jeg ikke tage de krævende prøver, men valgte at gøre det alligevel. Det var jo ligesom måden, jeg kunne få testet, om jeg havde forstået materialet rigtigt. Da jeg meldte mig til kurset, havde jeg dog ikke regnet med, at det ville være så krævende.

Jeg troede, at jeg kunne tage forelæsningerne, når det passede mig, det var vel hele ideen med elæring. Sådan var det imidlertid ikke helt. Opgaverne lå nemlig med hårde deadlines højest en uge efter emnet var gennemgået og lagt ud som forelæsninger. Det gav mig sved på panden undervejs. Med en 50-60 timers arbejdsuge inkl. transport, hus og børn var det ikke hver uge, der var tid til kurset.  Så da jeg opdagede deadlines på opgaverne, fik jeg travlt. Der var derfor heller ikke meget tid til eftertænksomhed undervejs.

3D blood spatterMeget imod min natur måtte jeg aflevere hver eneste opgave i sidste øjeblik uden at rette dem igennem eller læse opgaveteksten en gang mere, sådan som jeg normalt altid ville gøre. Lige som jeg normalt altid ville være færdig med en opgave mindst en dag før deadline, men sådan skulle det ikke være. Det var desværre også først sent i forløbet, jeg opdagede, at man fik straf for ikke at deltage i diskussioner i forumet og melde tilbage på medstuderendes opgaver. Straffen blev eksekveret i form at fratræk i points.

Derfor var det også en særlig stor overraskelse for mig at få at vide, at jeg har bestået kurset med 84 procent, hvilket svarer til et 10 tal. Det er da egentlig meget godt gået, ikke?

SaveSave