Bøger består

Hindsgavl SlotJeg har været på besøg et fantastisk sted. Et forunderligt blik i fortiden og dog alligevel med fuld moderne komfort. Hindsgavl Slot på Fyn.

GittemieDer var højt til loftet, himmel over sengen og tapeter på væggene. Lysekronerne glimtede om kap med den nypudsede messing på dørhåndtag, i monogrammer og garderober. H. C. Andersen, der hyppigt besøgte herregårde og slotte i det ganske danske land, havde sikkert følt sig velkomme og godt tilpas i de fine gemakker. Og hvor var det dog skønt med et par dages luksus. Muligheden for at slentre ned gennem parken, zigzaggende mellem fasaner, og skue ud over Lillebælt. Vågne med udsigten til en dådyrsflok, der græssede på engen og sætte sig tilrette ved morgenbordet, hvor smilende tjenere serverede friskpresset juice, nykogte æg og stenalderbrød. Det var skønt og jeg nød det i fulde drag.

Gittemie bøgerDet jeg især bemærkede var dog alle de gamle bøger. Konversationsleksikon, lovsamlinger og Holberg side om side. Læderindbundne og med gylden skrift. Væggen op og ned med reoler, ja endda et helt bibliotek. Bøger, der havde overlevet generationer, istandsættelser og skiftet fra adelig bolig til konferencecenter og hotel i topklasse. Tiden går, men bøger består.

SaveSave