Det er næsten slut

ForsvundetSiden i sommers har jeg skrevet på den næste Pia Holm og Lars Andersen krimi. Den bliver den tredje bog i serien, hvis vi ikke regner novellerne med – de er lidt uden for nummer, synes jeg.

Jeg blev færdig med at skrive “Forsvundet” engang i efteråret og har redigeret på den lige siden. Nu føler jeg endelig, den er ved at være der. Jeg er blevet enig med mig selv om lige at løbe den igennem en gang mere, for at se om der er noget, der kan skæres mere til. Gøres skarpere. Og så er det ellers afsted til første korrekturlæsning.

Undervejs har jeg haft dygtige og engagerede betalæsere på. De har fået løsrevne kapitler af bogen, som de har givet mig feedback på. Fortalt mig, hvis noget var for indforstået. Hvis Pia brugte for mange fremmedord. Hvis Lars’ efterforskningssnak var for indforstået. Men ingen har læst bogen i den rette rækkefølge endnu.

Forsvundet_korrekturI den videre proces skal manuskriptet rettes igennem endnu engang, når jeg får det fra korrektur. Så skal det afsted til endnu en gang korrektur – helst hos en anden korrekturlæser, før teksten skal opsættes til ebog såvel som trykt bog. De to er helt forskellige. Ebøger er nemlig afhængige af læserens indstillinger, så det skal opsætningen selvfølgelig kunne klare, hvorimod trykte bøger jo ikke flytter sig ud af stedet, når først de er blevet trykt.

Når jeg har styr på, hvor mange sider bogen fylder, når først den er sat op, skal min grafiker lave udkast til omslaget. Og det skal naturligvis både kunne klare sig på boghandlerens hylder og i meget lille format på fx Saxo og Amazon.

Der skal skrives bagsidetekst og bestilles prøvetryk. For ser bogen nu også sådan ud, som jeg har forestillet mig? Det gør den desværre ikke altid og så er det nogen gange forfra igen. Men det hele skulle gerne være klar til den 23. maj, for da har jeg besluttet mig for at “Forsvundet” skal udgives.

SaveSave

SaveSave