En selvudgivers mareridt

Forblændet_covertyperMåske store ord, men ikke desto mindre sådan det føles. Som et mareridt – når de folk, man hyrer til at hjælpe sig ikke leverer. Jeg har skrevet om det før med korrekturlæsning og er stadig fortørnet over, at der er nogen, der vil levere så dårligt et stykke arbejde. Desværre stopper selvudgivernes kvaler ikke ved korrekturlæsningen. Der er mange trin fra man som selvudgivende forfatter har skrevet sin bog til du, kære læser, kan sidde og læse den. Når jeg har sat det sidste punktum skal jeg redigere den – igen og igen – hvilket jeg også kan betale mig fra. Jeg skal sikre mig at plottet kan forstås, noget dygtige betalæsere ofte kan hjælpe med. Bogen skal korrekturlæses – ofte mere end en gang. Og så skal den opsættes til det format den skal udgives i, dvs enten som ebog i epub eller som trykt bog. Begge skal have en forside, men den trykte bog skal også have et bogomslag. Den færdige bog skal have et ISBN-nr, så den kan identificeres. Bogen skal trykkes og både ebogen og den trykte bog skal distribueres – enten til den fysiske boghandel eller til netboghandlen. Den sidste del – distribution  – har voldt mig store kvaler. Alle mine ebøger er udgivet via Saxo Publish, Danmarks største netboghandels platform for selvudgivere. Det har fungeret rigtig godt indtil for nyligt, hvor de igen fik den idé at hele platformen skulle bygges om. Det har betydet at ellers slettede udgaver er blevet genudgivet og udgaver, der burde være tilgængelige har pludselig ikke været det. Det roder og det er irriterende, når man forsøger at have styr på det hele!

Ny udgave af FORBLÆNDET

Ny udgave af FORBLÆNDET

En anden stor udfordring ved min distribution har været trykning og levering af de trykte bøger. Jeg er adskillige gange blevet ringet op af boghandlere, der ikke har fået leveret deres bøger selv om jeg har distributionsaftale med gopubli.sh. Og det går jo ikke. Jeg kan jo markedsføre mine bøger nok så meget, hvis de ikke bliver leveret når I bestiller dem, så duer det bare ikke! Derfor har jeg besluttet at lade det tyske selvudgiverforlag Books on Demand stå for distributionen af alle mine trykte bøger. Jeg ved godt at det giver lidt længere leveringstid, men i det mindste bliver de leveret! Det smarte er, at det også giver mig meget mindre administrations arbejde. BoD sørger nemlig for pligtaflevering, registrering, tilmelding til diverse netboghandler, ereolen og meget andet. Så nu kan jeg koncentrere mig om at skrive og markedsføre. Det er en win-win! Og BoD står allerede for første bog i serien med Pia Holm, BEDRAGET. For læseren, der gerne vil have at bøgerne passer sammen på reolen er det en glædelig nyhed. Min nye aftale betyder nemlig at alle bøger i serien om Pia Holm udkommer i samme format, materiale og farveholdning. Hardcover_Bedraget Bundet_cover_bod

SaveSave