Ro, renlighed og regelmæssighed

Selv om jeg skriver en stor del af mine bøger på min iphone, når jeg fx står i kø, venter på mine børn osv, så er der nogle ting, der skal være på plads, for at jeg rigtig kan koncentrere mig om at skrive. Det er ikke alle afsnit i mine bøger, jeg ville kunne skrive på iphonen.

Hvad der skal til for at jeg kan skrive:
friske blomster, gerne en stor buket og en mindre til at holde den med selskab. Lige nu er det 20 lyserøde roser
stearinlys, gerne duftlys. Lige nu har jeg ild i “Blonde Wood”
varme i kakkelovnen, da jeg skal have en varmere temperatur i rummet, når jeg sidder stille og skriver, end når jeg render rundt og laver andre ting
– et stort glas te, allerhelst Cool mint, som jeg køber hos Thea i Nykøbing F. Det er en mint og lakridste, der kan drikkes kold
– min spilleliste på itunes med kendte sange på repeat. Hvis det ikke er sange, jeg har hørt mange gange før, begynder jeg bare at lytte efter, hvad de synger og det er ikke meningen. Det skal netop fjerne eventuel baggrundsstøj, der kunne forstyrre mig, uden at jeg skal forholde mig til musikken. Men jeg kan også finde på at høre udvalgt musik, hvis jeg skal skrive ud fra en bestemt følelse eller situation
– mine notater åben i et dokument på min iMac
– listen over karaktererne i den bog jeg er ved at skrive
billeder af stederne, jeg skriver om – længe leve Google Earth!
Desuden skal der være rent og opryddet omkring mig og så langt som jeg kan se, ellers distraherer det mig. Og så skal jeg have fri udsigt til min skønne have, der lige nu står i den smukkeste efterårsdragt.

Hvad har du bruge for, for at kunne koncentrere dig om dit arbejde?

 

SaveSave