4 bøger på et år, hvordan kan det lade sig gøre?

Mine udgivelser er efterhånden ved at fylde pænt på min bogreol, men det er ikke fordi jeg er gået Wonderwoman i bedene, at det har kunnet lade sig gøre.

Bogreolen

Rækken af udgivelser

Jeg udgav min første krimi, Bedraget, sidst i maj 2012, altså for snart et år siden, men den var skrevet længe før, for den var en tur rundt om en masse forlag, der alle skulle bruge 3-4 måneder på at sende mig et afslag uden yderligere forklaring. Da jeg til sidst besluttede mig for at udgive den selv, var det 3-4 år siden jeg havde skrevet den.

I mellem tiden skrev jeg på Hvad Du Ønsker, min romantiske roman, som udkom som ebog i september 2012, da Saxo lancerede deres selvudgiver platform. Jeg var med til at teste og tilrette platformen og lovede derfor at udgive en bog på lanceringsdagen. Saxo lovede at jeg ville kunne udgive den som trykt bog også inden for en månedstid. Tidligere i år blev jeg – efter at have rykket dem flere gange – træt af at vente. Til NewPubs lanceringsevent mødte jeg Bolette fra Gopubli.sh og kunne godt lide hendes vinkel på udgivelse. Derfor besluttede jeg mig for at udgive Hvad Du Ønsker som trykt bog via hendes forlag. Den udkom så i april.

I vinterferien fik jeg den idé at udgive en gratis ebog, da markedsføring er en dyr affære. Efter en tur i Nykøbing var jeg blevet inspireret til at skrive Bestjålet. Jeg skrev den på to dage, redigerede den og udgav den. Den blev egentlig alt for lang, for meningen var at den skulle have været på 20-25 sider, som gratis ebøger oftest er, men den startede med at være over 90. Det lykkedes mig at få den ned på 55. Da jeg udgav Hvad Du Ønsker, udsendte jeg samtidig Bestjålet som trykt bog, dog kun til kostprisen, da det jo ikke var min intention at tjene på den. Derfor udkom den også i april i en trykt version. Den lå forøvrigt nr 1 på Saxos ebogs bestsellerliste i 6 uger (indtil de fjernede de gratis bøger fra listen og lavede en kun for gratis bøger. Her er den stadig nr 1), hvilket jeg aldrig havde turdet drømme om.

Mens alt dette foregik skrev jeg på Forblændet. Og det har da været udfordrende at have gang i så mange ting på en gang, men jeg har kun skrevet på denne ene det sidste år (hvis vi ser bort fra de to dage med Bestjålet – og et par eftermiddage med en julestafet, mere om det senere…). Men det bliver nu rart at kunne koncentrere sig om kun en bog, nu jeg er med med udgivelserne. For jeg er naturligvis i gang med den næste…

SaveSave