Det går den rigtige vej

Forfatterindtægt 2015

Er du nysgerrig efter at vide, hvordan en forfatter tjener til føden? Så læs videre.

I denne tid er det nemlig opgørelsens time og traditionen tro fremlægger jeg mit salg for det forgangne år.

Diagrammet viser min indtægt i 2015, dvs de penge, der gik ind på min forfatterkonto i 2015.

Som I kan se på lagkagen her til venstre kommer den største del af min indtægt fra bogsalg bl.a. via Saxo PublishBoD og gopubli.sh, hvor jeg har udgivet mine bøger.

Dernæst er det direkte salg, dvs når jeg sælger direkte til læseren på en anden plads.

Biblioteksafgiften er ny og indgår i honorar sammen med oplæsninger – sidste år var første gang jeg havde bøger nok på bibliotekernes hylder til at få udbetalt biblioteksafgift. Uden lektørudtalelse er det ikke let at komme ind på bibliotekets trange hylder og når der kun er budget til at hver 4. bog kan få en lektørudtalelse, så kommer selvudgiverne bag i køen. Biblioteksafgiften er reelt for 2014, men udbetales først i maj 2015.

Hvis du vil sammenligne tidligere år kan du finde 2014 her og 2013 her. Diagrammerne er dog ikke direkte sammenlignelige, da Saxo har ændret opgørelsesmåde flere gange og eReolen fx ikke længere optræder selvstændigt på oversigten.

Bogsalg fordelt på titler

Bogsalg fordelt på titler

Jeg ville egentlig gerne have vist jer mit bogsalg fordelt på titler, men det blev alt for knudret at se på, fordi jeg ikke kan få regnearket til at adskille titlerne, så det er til at læse. Måske lykkes det næste år…

Den store grønne i lagkagen til højre er mit salg af e-noveller, små noveller på 3.500-12.000 ord, der koster omtrent det samme som dagens avis og passer fint til en frokostpause eller en tur med offentlige transportmidler. Det er kriminoveller som Forladt (der sælger rigtig godt), Slagtet, Stivfrosset, Spøgelset i huset ved skoven og alle de andre.

De andre stykker på lagkagen er mine andre titler samlet for e-bøger og trykte bøger, dvs Bedraget, Forblændet, Forsvundet, Bundet, Druknet, Bestjålet og Hvad Du Ønsker.

Den sidste graf viser mit samlede bogsalg for de sidste tre år og det går jo heldigvis den rigtige vej. Samlet set har jeg rundet de 30.000 solgte bøger, så det må jeg hellere se at finde en måde at få fejret med jer på. Tusind tak, kære læsere. En stor tak herfra til jer, hvad enten I køber min bog på nettet, i boghandlere eller ved oplæsninger eller boglanceringer/signeringer rundt om i landet, låner dem på biblioteket eller på e-reolen. Uden jer, ingen forfatter 🙂

Bogsalg pr år Gittemie

SaveSave