Tak til forlagene

Jeg har lyst til at sende en tak til alle de forlag, der afviste mit manuskript. Og en særlig tak til den redaktør, der ellers ville udgive min bog, men som stillede et ultimativt krav, som var så groteskt at jeg ikke engang behøvede at overveje mit afslag.

Afslag

Jeg vil virkelig gerne takke dem, for havde det ikke været for deres afslag og ultimative krav, så var jeg aldrig blevet selvudgiver. Og det passer mig så godt. Jo flere forfattere jeg taler med, der er i bås hos et etableret forlag, desto tydeligere bliver det for mig, at jeg ikke ville have været tilfreds med det. Lige som fx Henrik Frederiksen også siger i Politiken, så  er der ikke ret mange, der kan leve af de 15 pct. en forfatter får via de etablerede forlag.

Jeg vil hellere bestemme selv og have det fulde ansvar, både når noget går godt og skidt. Jeg vil selv tilrettelægge mine udgivelser. Selv bestemme om den skal udkomme i maj eller august. Selv bestemme hvor mange interviews jeg vil deltage i og med hvilke medier. Selv bestemme om min bog skal sælges til Bilka for 5 kr stykket. Og vælge at skrive på lige netop den historie, der inspirerer mig i dag. Sådan har forfatteren Nis Jakob det også. Du kan læse en fin artikel om ham, Inger Gammelgaard Madsen og Inger Wolf i Politiken.

Selvfølgelig kræver det også mere af mig, end hvis jeg havde lænet mig tilbage og ladet en redaktør ordne det hele. Jeg skal selv udvælge grafisk udtryk til min bog. Selv finde forsidefoto. Lave aftaler med fotograf. Skrive pressemeddelse og sørge for at mine udgivelser er registreret de rigtige steder, så de bliver tilgængelige for boghandlere, biblioteker osv. Men hvis jeg ikke syntes, det var sjovt at være med i hele processen, ville jeg ikke gøre det. Det passer bare godt for mig at være selvudgiver, for jeg vil gerne bestemme selv.

Jeg er ikke så heldig som Henrik, Nis og Inger. Jeg kan ikke leve af det endnu. Men i betragtning af, at jeg blot har været forfatter i 1 1/2 år, så er det egentligt ikke så ringe. Mine udgifter kan løbe rundt og det bliver også til en lækker taske i ny og næ. 5.502 gange er en af mine bøger blevet downloadet, langet over disken eller hentet i postkassen i 2013. Ikke mindst på grund af Saxos Publish platform og eReolen, hvor en stor del af min omsætning kommer fra. Tak 🙂

Salg2013

SaveSave