Er facebook tidsspilde?

Facebook_tidsspildeDu kender det sikkert. Du skal liiige se, hvad dine venner har gang i. Hvad de har fået at spise og hvem de har været sammen med, inden du går videre med dagens opgaver. Samtidig hvisker den lille stemme i dit øre, at det er tidsspilde og en overspringshandling. Det hører du jo hele tiden, ikke sandt? Alle ved jo, at facebook, instagram og alle de andre er tidsspilde, ikke sandt?

De kredse jeg bevæger mig i, er det meget italesat som tidsspilde og nærmest flovt, hvis man er ‘på’ for tit. Men er det nu også det?

Jeg oplever selv at stemmen ofte popper op. “Luk nu ned for det facebook. Kom videre med at skrive” etc. Men når jeg tænker efter, så har facebook faktisk givet mig rigtig meget. Og jeg taler ikke blot om kontakt til tidligere klassekammerater, som jeg ikke har set i 25 år.

Det er ofte på facebook, jeg opdager spændende kurser eller webinarer, som jeg ikke ville have været foruden. Ting, der gør mig dygtigere, til det jeg tjener mine penge på. Opdateringer, der giver mig gode idéer. Andres erfaringer, der gør mig klogere på verden eller bare, hvordan jeg ikke skal gøre.

Det er også her, jeg er med i forskellige grupper, der beskæftiger sig med temaer, jeg interesserer mig for. Læseklubber og ikke mindst forfatternetværk. Det er her, jeg får sparring på udfordringer, jeg ikke kan løse selv og læring i alt det, der følger med, når nu jeg har valgt at være selvudgivende forfatter. Alt det kan jeg ikke undvære. Kan du?

SaveSave