Kanelsnegle og krimier

Forfatter-overspringshandling - nybagte kanelsnegle

Forfatter-overspringshandling – nybagte kanelsnegle

Det kan bringe mange ting med sig at skrive. Egentlig skriver jeg på en spændingsroman med arbejdstitlen Ægyptens Hemmelighed, mens jeg venter på at få den næste Pia Holm krimi tilbage fra korrekturlæseren, men jeg blev lige nødt til at bage kanelsnegle.

En del af romanen foregår i England og hovedpersonerne skulle mødes på en cafe. Så jeg googler for at finde en i den by, handlingen foregår i. Jeg får fem op og vælger en tilfældig. På forsiden skriver de om deres ganske særlige kanelsnegle. Efter at have læst deres beskrivelse blev jeg simpelthen nødt til at forlade Mac’en for en stund og gå ud i køkkenet og bage kanelsnegle.

Måske har du også fået lyst til kanelsnegle nu?
Her er min opskrift:

Kanelsnegle (ca. 65 stk.)
125 g smør
250 g flormelis
1 L mælk
50 g gær
3 æg
500 g fuldkornshvedemel
1 kg hvedemel

Smør smeltes med flormelis og mælk og sættes til afkøling. Gær blandes i, når det er afkølet til fingertemperatur. Æggene piskes sammen og blandes i. Ælt mel i og stil det til hævning en times tid.

Fyld:
250 g smør
250 g sukker
1 stor spiseske kanel
Røres sammen.

Rul dejen ud (del den evt i to, hvis dit køkkenbord ikke er så stort) i ca. 1 cm tykkelse. Smør fyldet på og rul det til en roulade. Skær kanelsneglene ud i ca 2 cm tykkelse og læg dem til hævning på bagepapir, mens du varmer ovnen op til 200 grader. Bages ca. 15 min.

Nu tilbage til skriveriet 🙂

SaveSave