Sydhavsøerne har fortjent sin egen krimiserie

De skønne Corselitzeskove ligger lige i min baghave og her foregår en del af handlingen i Forblændet.

De skønne Corselitzeskove ligger lige i min baghave og her foregår en del af handlingen i Forblændet.

“En krimi kan da ikke foregå på Lolland-Falster,” sagde redaktøren til mig, da jeg var klar til at skrive under på kontrakten. Der var lavet udkast til forside og vi havde talt om markedsføring. Jeg havde “set” min bog på boghandlernes hylde. vejen til et liv som forfatter var lagt. Min drøm skulle endelig gå i opfyldelse.

DSC03642

Sådan et sted er helt perfekt skrivested

Alligevel tog det mig ikke mange sekunder at vende om og forlade mødet, da redaktøren krævede at jeg ændrede min handling, så den ikke længere foregik på Lolland og Falster. Da jeg kom hjem var min familie klar til at indlægge mig. “Hvordan kan du sige nej til en forlagskontrakt?”

“det gjorde mig rasende på min landsdels vegne at en krimi ikke måtte foregå på vore skønne øer”

Svaret var enkelt: Fordi det ikke føltes rigtigt. Fordi det gjorde mig rasende på min landsdels vegne, at en krimi ikke måtte foregå på vore skønne øer. Jeg synes jo Sydhavsøerne er perfekt krimilandskab. Jeg ser mange ligheder med Mari Jungsteds Gotland og Camilla Läckbergs Fjällbacka. Ja, også med Barnabys engelske herregårdslandskaber. Her på Lolland-Falster er der lange sandstrande, store skove, smukke herregårde, små landsbyer, rige og fattige.

Jeg besluttede mig derfor for at gøre det selv. Dengang vidste jeg ikke at der allerede var en hel bevægelse af selvudgivere. Jeg tænkte bare, at hvis jeg kunne være selvstændig konsulent, så kunne jeg vel også være selvstændig forfatter.

Oreby Slot

Perfekte rammer for en krimi

Min første krimi, Bedraget, foregår på Nordfalster. Den anden, Forblændet, foregår i Corselitzeskovene, på Sydfalster og i Sakskøbing-området (bl.a. på Oreby Slot).

Fik redaktøren ret i, at ingen ville læse en krimi, der foregik på Lolland-Falster?
Ikke helt. På lidt over 2 år har jeg solgt knapt 20.000 bøger (e-bøger og trykte bøger), så mon ikke der er plads til en krimiserie, der foregår på de skønne Sydhavsøer? Jeg sender i hvert fald den tredje på gaden i løbet af den næste måned.

SaveSave

SaveSave