Mange hatte

Som selvudgivende forfatter er der mange hatte, jeg skal passe. I løbet af den sidste uge har jeg for eksempel været fotograf, instruktør, filmklipper, skuespiller, grafiker, tekstforfatter, webmaster, blogger, forlægger og indimellem endda forfatter. Men det gør ikke noget, det er faktisk ret sjovt, og det fede er, at der ikke behøver være ret langt fra jeg får en sindssyg idé til jeg afprøver den.

Som for eksempel da jeg ikke kunne falde i søvn torsdag aften – den næsten fulde måne skinnede alt for voldsomt ind i hovedet på mig på trods af (åbenbart for tynde) gardiner. Mens jeg lå der og roterede rundt i sengen, forsøgte at tælle får, overvejede om vi havde mere spinat i fryseren (!) og talte timerne, til jeg skulle op, fik jeg den blændende idé, at jeg ville lave en film.

Så blev det selvfølgelig fuldstændig umuligt at falde i søvn. Jeg kunne derfor lige så godt stå op og skrive råmanuskriptet, inden jeg forsøgte mig med en ny aftale med Ole Lukøje.

Allerede næste eftermiddag kastede jeg mig ud i rollen som skuespiller, fotograf og instruktør. Med hjælp fra mand og børn i stærke statistroller. Og hvor var det fedt, bare at gøre det. Sådan noget bliver jeg helt ‘høj’ af.

Det er noget af det, der er skønt ved at være selvudgivende forfatter. Jeg er selv med hele vejen, (næsten) alt foregår i det tempo jeg bestemmer, og på den måde jeg ønsker. Jeg behøver ikke at sluge så mange kameler eller underordne mig en redaktør, der ikke deler min måde at tænke på eller synes min handling skal foregå et andet sted i dette skønne land.

Til gengæld har jeg så heller ikke andre at skylde skylden på, hvis noget ikke fungerer. Det er ene og alene mit ansvar. Og begår jeg en fejl eller to i processen, så er det faktisk dem, jeg lærer allermest af.

Men jeg kunne ikke gøre det uden et fantastisk netværk af ligesindede forfattere, som jeg altid lige kan spørge til råds, sparre en idé med eller blive inspireret af.
Eller uden mine engagerede læsere. Jer der villigt stiller op med jeres kommentarer, når jeg tester forsider, gode idéer til steder, mine bøger kan foregå, måder jeg kan udvikle min produkter på og meget andet.
Tak til jer alle! Håber i vil tage godt imod min film, der udkommer den 16. maj.

Krimi film

SaveSave